Endesa inverteix 2 milions d’euros en automatitzar la xarxa al Vallès

Endesa inverteix 2 milions d’euros al Vallès en l’automatització de la xarxa elèctrica. Durant el 2018 s’han instal•lat 82 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació de la comarca, la qual cosa permet reduir el temps d’interrupció del servei en cas d’avaria. Amb aquesta millora el Centre de Control de Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal•lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències.

El Centre de Control rebrà informació que permet detectar i aïllar els efectes a la xarxa, derivades d’incidències pròpies o d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i es redueix el tall en el suministrament. A més, Endesa també ha substituït en 39 instal•lacions elements de maniobra convencional per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas amb propietats aïllants.

Amb aquests nous dispositius es redueixen tasques de manteniment ja que el gas s’autoregenera i no es descompon gradualment. També té propietats per a l’estabilitat tèrmica i química que disminueix el risc d’incidències. Amb aquestes reformes Endesa s’apropa a una gestió automatitzada més eficient per donar resposta a les necessitats del seu mercat. Aquesta actuació forma part del Gran Pla de Qualitat de la Companyia que segons Endesa beneficia a més de 4.700 clients de forma directa.