Joseproigtr

Enfoc Musical tria Josep Roig Boada com a Músic de l’any 2022

El músic, compositor, productor musical i tècnic de so Josep Roig i Boada ha estat escollit per l’associació Enfoc Musical com a ‘Músic de l’any a Terrassa 2022’ en reconeixement a la seva intensa tasca en la promoció de la música, especialment en el sector audiovisual.

Josep Roig, nascut a Terrassa l’any 1957, ha treballat en la composició de bandes sonores per cinema, TV i sèries d’animació per a productores com Neptuno Films, D’Ocon Films, Universal, Sauthern Star, TV3, TVE, etc. També ha treballat en curtmetratges i audiovisuals. Des dels inicis de la seva carrera professional, ha col·laborat estretament amb el director audiovisual Josep Lluís Viciana com a compositor de la banda sonora en productes tan coneguts com “El món màgic del màgic Bruffi”, “Los aurones”, “Els Fruitis”,“La vaca Connie”, “Tex” i “Aquest conte no s’ha acabat”, sèrie estrenada aquest 2022 a TV3.

Roig ha produït i ha col.laborat amb molts músics de la ciutat, en els seus projectes, tant com a tècnic de so, com a través del segell discogràfic Temps Record: Josep M. Farrás, Enric Carreras, Aleix Puig, Joan Casals, Pep Coca, Boxets, entre d’altres. Una d’aquestes produccions, “Els amants de Lilith” (Temps Record, 2008) de Lídia Pujol, va ser nomenada dins de les 20 millors produccions discogràfiques del Womex l’any 2008.

L’acte de lliurament del guardó es durà a terme la setmana del Dia Internacional de la Música, el juny de 2023.

Els anteriors guardonats del Músic de l’Any a Terrassa han estat: Josep Freixas (2014), Lydia Campà (2015), Miquel Farré (2016), Josep Maria Farràs (2017), José Ávalos (2018), Joan Casals (2019), Miqui Giménez (2020) i Teresa Marçal i Escudero (2021).