Engeguen una campanya per lluitar contra la violència sexual en l’àmbit del transport públic

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra i Barreto, han presentat aquest dimarts a l’estació de Plaça Catalunya la campanya És delicte que té com a objectiu lluitar contra la violència sexual en l’àmbit del transport públic. Durant la presentació, també s’han detallat les accions que es duran a terme fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior i Ferrocarrils.

El conseller d’Interior ha detallat que l’any 2023 es van produir 97 delictes sexuals en el transport públic, un 70% en l’àmbit ferroviari. Aquestes dades suposen 11 denúncies més que les que es van registrar l’any 2022, i 30 més que les del 2021. Per tant, els últims 2 anys s’han incrementat un 30% les denuncies per violència sexual al transport públic.

Ferrocarrils difondrà la campanya És delicte, promoguda pel Departament d’Interior, que pretén sensibilitzar sobre violències sexuals en l’àmbit del transport públic posant el focus en els agressors i interpel·lant-los. FGC ha vinilat un tren que circularà per la línia Barcelona-Vallès amb la imatge de la campanya, que també serà visible al passadís d’accés a la via 5 de l’estació de Plaça Catalunya i en cartells i vídeos a l’interior dels trens. D’altra banda, la signatura del conveni implicarà la formació, per part del Departament d’Interior, de 900 professionals d’FGC en l’àmbit de la violència masclista i les violències sexuals perquè puguin prevenir possibles incidents i intervenir en cas que es produeixi una situació d’aquest tipus.

[Foto: FGC]