Enginyeres d’Endesa difonen la seva experiència en el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, treballadores d’Endesa han fet xerrades a diversos centres educatius aquest 11 de febrer. L’objectiu és fomentar la presència femenina en el món científic i tecnològic, alhora que es vol trencar la bretxa salarial de gènere.

A l’escola Cultura Pràctica, l’enginyera colombiana Mònica Escobar ha compartit la seva vocació dins d‘una empresa elèctrica i ha explicat com és treballar dissenyant i fent càlculs del traçat de les línies elèctriques, amb la majoria de companys homes. Ella era del 5% de dones que estudiaven la carrera.

A casa no va trobar obstacles però si a l’entorn professional, on ha hagut de demostrar la seva vàlua només pel fet de ser dona. Escobar reconeix que encara costa que les noies triïn la ciència però destaca que es va per bon camí.

La demanda de carreres de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques creix exponencialment. En l’era digital, els seus perfils són els més sol·licitats. La previsió de la Unió Europea és que creixi un 14%.