Enric Cama i Colomés ha rebut aquest dimarts la Medalla d’Honor de la Ciutat

Enric Cama i Colomés ha rebut aquest dimarts la Medalla d’Honor de la Ciutat en un multitudinari acte al Saló de Plens de l’ajuntament. La ciutat ha volgut reconèixer així la seva trajectòria professional i el seu compromís social i polític, així com la seva tasca de preservació de la memòria democràtica per restituir la dignitat de les persones que van lluitar contra la dictadura i per la defensa de les llibertats.

Professor d’història jubilat nascut al 1947, Enric Cama va iniciar la seva militància política a Acció Comunista. La seva activitat antifranquista la va dur a terme en el marc de CCOO i les Comissions de Barri. També va ser membre del PSUC i, posteriorment, d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Verda. El 1974 va ser empresonat. Just després va estudiar d’història, reorientant així la seva carrera professional.

Actualment és membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic, de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa i del Patronat de la revista Nous Horitzons, a més de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, on coordina la revista de l’entitat des de fa vint anys. La vicepresidència del Consell Català del Moviment Europeu li va servir per especialitzar-se en temes europeus, als que ha dedicat diverses publicacions.