Enric Rius Per La Marató 5

Enric Rius, reelegit president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat)

L‘Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) ha tornat a escollir a l’economista Enric Rius com a president de l’entitat. A més durant la darrera Assemblea General Extraordinària, s’ha constituït la seva nova Junta Executiva. Destaca una representació femenina més equilibrada en la seva composició. Així a la nova Junta s’hi han incorporat dones d’èxit professional en els seus respectius camps com ho son Marta Sánchez, sòcia directora d’Allura Group, que assumeix el càrrec de tresorera; Laia Morales, sòcia fundadora de Bexperience, que s’incorpora com a Vocal; i Mar Fernández, propietària de Ferreteria Lloifer, que també assumeix el càrrec de Vocal.

Aquesta decisió reforça el compromís d’Autcat en crear un entorn inclusiu i equitatiu, on les dones tenen un paper rellevant en la presa de decisions i el lideratge. Així com el propòsit de l’associació en promoure activament la igualtat de gènere dins de l’organització.

Completen la Junta el vicepresident, Pep Bosch, el secretari, Àngel Buxó i els vocals  Albert Colomer i  Joaquim Gil.

Així l’Autcat inicia una nova etapa, amb el llançament de nous serveis dirigits als professionals autònoms, com a mostra del seu compromís amb aquest col·lectiu i en el foment de l’esperit emprenedor. 

També cal destacar que Autcat, està experimentant un procés de renovació decidit, amb un ferm compromís per millorar les seves capacitats comunicatives. A més, vol adaptar-se als nous temps mitjançant l’ús de noves eines tecnològiques. En consonància amb aquesta nova visió, Autcat està fent una aposta clara per modernitzar-se i connectar-se amb els seus membres i amb el públic en general d’una manera més efectiva i eficient.

 Durant l’Assemblea, s’ha destacat també l’aportació i el compromís dels membres sortints en Bernat Contreras i en Josep M. Mur, que han dedicat diversos anys de servei com a membres de la Junta Executiva d’Autcat.

Programa de formació Consolida’t

A través d’aquest programa, l’Autcat ofereix una oportunitat única per als autònoms de millorar les seves habilitats i ampliar els seus coneixements. El programa inclou una àmplia gamma de formacions que aborden temes clau com la gestió financera, el màrqueting digital, la planificació empresarial i altres competències essencials per a l’èxit professional dels autònoms.

 El ‘Pla Autcat Futur Autònoms’

Aquest és un pla de pensions per a treballadors autònoms que desitgen millorar la seva pensió pública. Permet aportacions per sobre del límit general fins a 5.750 euros anuals, amb reducció de l’IRPF. Inclou assessorament personalitzat i gestió transparent. Promogut per l’Autcat i gestionat per Caixa d’Enginyers Vida i Pensions. En aquest sentit, es destaca la cooperació entre l’Autcat i aquesta reconeguda entitat financera.

Estudis de gènere

Amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere i abordar les necessitats específiques de les persones treballadores autònomes, aquests informes posaran en relleu les qüestions relacionades amb la perspectiva de gènere. A través d’un anàlisi exhaustiu i una recopilació de dades, es proporcionarà una visió completa de les oportunitats i desafiaments que enfronten les persones autònomes en relació amb la igualtat de gènere i la conciliació laboral. Aquesta iniciativa pretén fomentar una major consciència i impulsar canvis dins el col·lectiu.

 Trobades d’autònoms societaris

Es duran a terme trobades d’autònoms societaris amb l’objectiu de generar un espai de coneixement per a les persones treballadores autònomes societàries on debatre les seves particularitats, a nivell mercantil, d’assegurament i fiscalment, que solen ser més complexes que les d’un autònom/a individual.