Ensenyament confirma que incrementa l’oferta de primer d’ESO amb 4 nous grups a Terrassa

Una vegada acabat el període preinscripció, Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament han comunicat l’oferta definitiva a Terrassa.

Segons un comunicat de la Generalitat, a P3 es manté la mateixa oferta inicial.

Pel que fa a primer d’ESO, se sumen quatre nous grups distribuïts a Les Aimerigues, Montserrat Roig, Torre del Palau i Mare de Deu del Carme. A les zones 3 i 4 es manté l’oferta inicial.

Ensenyament ha informat que als centres que acolliran aquests grups es faran les obres d’adequació necessàries per donar-hi resposta. També ha comunicat que l’assignació d’alumnat es farà d’acord amb aquesta oferta definitiva.

Aquesta planificació respondria a la voluntat de donar sortida a una situació que a la ciutat deixava una cinquantena d’alumnes que acaben la primària sense plaça de secundària a la zona 2.

En previsió que determinats instituts no podrien absorbir ni tan sols la demanda de les escoles adscrites, el Servei d’Educació Municipal feia mesos que reclamava al Departament d’Ensenyament que implementés les mesures necessàries per fer front a aquest desequilibri.

Amb tot, responsables del Montserrat Roig ja s’han mostrat en contra d’incrementar una cinquena línia d’ESO. Els professors alerten que massificarà les aules i afectarà la qualitat de l’ensenyament.