Entitats animalistes temen que la nova llei incentivi, indirectament, més abandonaments

El govern espanyol ha preparat un avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals. Es tracta de la primera norma, en aquest àmbit, que s’impulsa a nivell estatal. És un text que conté mesures ambicioses o que fins ara no estaven estipulades a tot el territori, com la prohibició que els gossos estiguin més d’un dia sols a casa, l’eliminació de les races perilloses i que els sacrificis només es puguin fer per raons sanitàries. L’Associació Defensa Animal Professional de Terrassa creu que és una bona iniciativa per procurar un marc comú.

Hi ha, però, aspectes que no contempla el text proposat pel govern i que entitats animalistes troben a faltar.

Una altra de les mesures que preveu la llei és la prohibició de vendre animals de companyia en botigues. Tampoc els podran donar els particulars: hauran de passar prèviament per una associació.

L’avantprojecte també inclou l’obligatorietat als propietaris de gossos de fer un curs de formació. Tot plegat fa témer els animalistes, que aquestes mesures més restrictives, que es fan per protegir l’animal, acabin per tenir efectes colaterals, com pot ser un repunt en l’abandonament de mascotes.