Entitats i associacions d’àmbits socials, culturals i esportius donen suport a les institucions catalanes

El degoteig de comunicats i declaracions sobre els escorcolls i detencions d’aquest dimecres ha estat constant durant tota la jornada. El Consell Comarcal ha volgut expressar el seu suport a les institucions catalanes i a la democràcia, així com el compromís amb el diàleg com a única via per assolir acords. Iniciativa per Catalunya Verds de Terrassa condemna l’atac del govern del PP a les institucions i a l’autogovern català. En la mateixa línia, l’àmbit universitari també ha condemnat els fets.

Tabé el Col·legi d’Advocats condemna “la vulneració flagrant de les llibertats d’expressió i informació i del dret de defensa en les actuacions que han dut a terme la guàrdia civil i la policia nacional”.

Per la seva banda, entitats culturals, socials i esportives també desaproven els actes i detencions, que impedeixen exercir el dret a decidir. Alhora, fan costat a la Generalitat i donen suport als qui treballen perquè sigui possible. Mútua rebutja les accions repressives contra les institucions catalanes i referma el seu suport al referèndum. Altres entitats i associacions d’àmbits culturals, socials i esportius s’han posicionat en el mateix sentit.