Entitats provida celebren una mitja marató amb l’objectiu d’obrir una casa d’acollida a Terrassa

Aquest diumenge al matí, el Parc de Vallparadís ha acollit una mitja marató. La situació actual de pandèmia impedeix organitzar esdeveniments esportius multitudinaris com ara una cursa, però aquesta mitja marató era tot el contrari. Es tractava de la iniciativa de l’entitat provida Esportistes per la vida i la família. L’objectiu, recaptar fons per a la Casa Guadalupe, un projecte amb origen a Sabadell que el mes vinent té previst obrir una casa d’acollida a Terrassa, al número 42 del carrer Nou de Sant Pere.

El principal impulsor d’aquesta mitja marató ha estat un professor d’educació física jubilat, José Javier Fernández Jáuregui, el qual ha assumit amb 70 anys el repte de córrer els 21Km fent quatre voltes al recorregut del Parc de Vallparadís. Tot aquell qui el volgués acompanyar al llarg del matí, ho podia fer inscrivint-se, això sí, de manera esglaonada i sense barrejar grups.

Jáuregui, de Sant Cugat del Vallès però recentment instal·lat a Matadepera, va ser portador de la torxa olímpica als jocs de Barcelona 92′. Ha fet aquesta mitja marató a Terrassa posant-se les samarretes de les quatre entitats que donaven suport a aquest repte. És la sisena vegada que aquestes associacions contràries a l’avortament organitzen aquest tipus de trobada esportiva solidària.