Entitats solidàries denuncien la discriminació dels presos amb Covid-19

Diverses entitats solidàries denuncien la prohibició de la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la comunicació directe amb els seus familiars de les persones preses hospitalitzades pel Covid-19, al centre penitenciari hospitalari del Consorci Sanitari de Terrassa. Els col•lectius solidaris consideren inadmisible la negació d’un dispositiu mòbil per facilitar la protecció i permetre als presos els mateixos recursos de comunicació que la resta de persones malaltes.

Tot i l’excepcionalitat de la situació pel què fa a la restricció de drets, denuncien la vulneració del Dret a la salut i el potencial perjudici amb la implantació d’aquesta mesura que consideren injusta i discriminatòria. Els denunciants creuen en la solidaritat com a eina curativa i exigeixen que es garanteixin els Drets Humans per a totes les persones sigui quina sigui la seva situació amb la Justícia. Per garantir una correcta recuperació física i mental del Covid-19 es considera imprescincible mantenir les xarxes afectives amb els malalts infectats.

Per això, les persones ingressades a planta disposen d’un telèfon fix i se’ls facilita un telèfon mòbil o un altre dispositu per comunicar-se amb els seus familiars. Per això denuncien la restricció de les comunicacions a les persones preses, unes 40.000 a tot l’Estat espanyol, que des del decret de l’estat d’alarma han vist augmentar les prohibicions dins i fora de la presó. Aquest fet agreuja l’ansietat, la depressió i el patiment de les persones. Les entitats signants del manifest són La guerrilla dels cossos, Solidaritat anti-repressiva de Terrassa, Quart Creixent, Terrassa sense murs, Vaga feminista Terrassa, Entre totes, Rudes i Rebels, Arran, Sindicat d’Activitats Diverses, Marea Blanca, Punt Lila Sant Pere i el sindicat CGT.