Entra en vigor la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital durant la nit

La gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa en horari nocturn, i la resta de tarifes per a l’any 2020, es van aprovar en el darrer Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La mesura s’aplica entre les 12 de la nit i les 6 del matí. La nit de dimecres a dijous ha estat la primera vegada que s’ha pogut establir. Els conductors només han hagut d’abonar la diferència.

Aquest matí de dijous hi havia poc moviment al pàrquing del centre sanitari. Alguns usuaris ni coneixien la mesura però la valoren positivament. D’altres persones consideren que la gratuïtat s’hauria de fer extensiva a la resta d’hores de la jornada.

L’actualització de preus pel 2020 prioritza la rebaixa de tarifes per a aquells usuaris que han d’anar manera repetida a l’hospital o durant moltes hores en un mateix dia, com són els malalts ingressats, de cirurgia sense ingrés, de rehabilitació, hospital de dia, radioteràpia, diàlisi, etc.

Pel que fa a les tarifes per als treballadors i treballadores del centre, hi ha en marxa un procés de negociació amb el comitè d’empresa. De moment, la proposta de pujar de 25 a 60 euros l’any no es va sotmetre a votació i s’ha obert un espai de diàleg.

Aquesta és la segona mesura que beneficia als pacients que van aquest centre sanitari. La primera es va aplicar abans d’acabar el 2019: la T–Hospital, la targeta que permet arribar gratuïtament amb autobús fins aquest equipament.