Entrega dels beneficis d’un projecte d’emprenedoria a la Unitat de l’espectre autista de Mútua

L’escola el Vallès se solidaritza amb els infants i adolescents de la Unitat d’Hospitalització del Transtorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Mútua de Terrassa. Aquest matí l’alumnat de 5è ha fet entrega de la recaptació obtinguda amb la venda de diversos objectes desenvolupats a l’aula, en el marc d’un projecte d’emprenedoria. La clase dels Robots han lliurat aquest matí part dels guanys obtinguts de la comercialització de diverses manualitats realitzades en el si del projecte d’emprenedoria promogut pel centre. A proposta de l’alumnat, la recaptació aconseguida es destinarà als infants i joves de la Unitat d’Hospitalització del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).

La doctora Amaia Hervás, cap del servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’HUMT, ha estat l’encarregada de rebre l’alumnat i explicar en què consisteix el Trastorn de l’Espectre Autista. L’alumnat s’hi ha pogut aproximar a través de diversos recursos audiovisuals aportats per l’especialista. Els esmentats vídeos, conjuntament amb una presentació fotogràfica de la Unitat d’Hospitalització en qüestió, han servit als i les presents per conèixer de primera mà la realitat dels infants i adolescents que són tractats en aquesta unitat. Hervás els ha comentat que la seva aportació servirà per adquirir petits gadgets de diferents textures i colors que contribueixen a la seva estimulació sensorial.

Tutoritzats per Ivan Martínez, l’alumnat de la classe dels Robots aquest curs ha desenvolupat un projecte d’emprenedoria mitjançant el qual han après tots els tràmits i requisits necessaris per crear una cooperativa amb l’objectiu de fabricar i vendre productes ideats per ells mateixos. Clauers, xapes i accessoris per penjar-se les mascaretes són alguns dels elements que van crear en el marc d’aquest projecte i que han comercialitzat recentment al mercadal que l’Ajuntament organitza cada dimecres a l’Avinguda Béjar de la ciutat.

La Unitat de Mútua inaugurada el passat juliol, és única a tot l’Estat i presta tractament integral terapèutic dels trastorns associats a l’autisme que no han respost a tractaments previs. Liderada per la Dra. Hervás, està concebuda per a les persones amb autisme que tenen greus limitacions en el seu funcionament, compta amb professionals altament especialitzats i disposa de programes específics en el maneig de les alteracions de conducta mitjançant tècniques sensorials i propioceptives. En el transcurs d’aquests 11 mesos de funcionament, ha atès a 48 pacients.