Entrem a la primera unitat de l’Estat espanyol on es poden hospitalitzar infants i joves amb autisme

L’Hospital Universitari Mútua Terrassa disposa des de fa pocs mesos d’una nova unitat on els joves amb autisme poden ser hospitalitzats. Es tracta del primer centre de tot l’Estat espanyol concebut per acollir de manera integral a aquells infants i adolescents de 3 a 18 anys que tinguin greus limitacions en el seu funcionament i necessitin un tractament terapèutic intensiu.

Situada a la segona planta del Centre Vallparadís, la unitat compta amb un espai de prop de 1.000 metres quadrats on els usuaris hi resideixen hospitalitzats en estàncies que solen ser d’entre 3 i 6 mesos. L’activitat assistencial es porta a terme en tres consultoris així com en una sala d’estimulació sensorial. Usuaris com el Jin Tai, d’11 anys, realitzen aquí una sèrie d’exercicis que promouen la interacció amb el seu entorn.

El nou centre hospitalari disposa també d’una zona de nit, equipada amb 12 habitacions, on els joves usuaris poden conviure amb els seus pares o familiars. En aquest sentit, des de l’equip mèdic també es realitza una funció instructiva de com actuar en cada situació. Entre les seves instal·lacions, la unitat també compta amb un espai diàfan que serveix com a menjador, així com una gran terrassa que ocupa gairebé un terç de la superfície total de la planta. El personal mèdic destaca l’excel·lent ubicació del centre, amb el Parc de Vallparadís a pocs metres, com a espai idoni per fer sortides a l’exterior.