Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-16 a Sant Cugat del Vallès

El Servei Català de Trànsit ha posat en funcionament dos nous radars de tram a la C-16 a Sant Cugat del Vallès.

Els nous radars se situen un en cada sentit de la circulació, amb un cinemòmetre ubicat en la via en sentit Terrassa que controlarà la velocitat al llarg d’un tram de 2,55 quilòmetres.

El radar ubicat en sentit Barcelona actua en un tram de 3,53 quilòmetres, un espai de carretera que compta amb un límit màxim de velocitat permès de 110 km/h.

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès.

Segons el Servei Català de Trànsit, aquests radars serveixen per evitar frenades sobtades i s’obtenen velocitats més igualada i uniformes al llarg de tot el tram. A més, és un element dissuasiu sobre el comportament dels conductors.

Amb els dos nous radars de tram que s’han posat en marxa aquesta setmana ja són 103,84 quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana.