Entren en funcionament les noves àrees de vianants

Des d’aquest dijous al matí alguns carrers del centre han passat a ser àrees de vianants. A primera hora, diversos agents municipals repartien papers informatius entre els conductors per posar-los al dia dels canvis que s’apliquen en la mobilitat. A partir d’ara, la via nord del passeig del Comte d’Ègara serà preferentment pels vianants, en una zona pacificada que continuarà pels carrers de la Font Vella i Puig Novell. Una mesura que, en línies generals, ha estat ben rebuda entre el veïnat i els comerciants de la zona.

La mesura suposa un canvi important en la mobilitat del trànsit rodat. Només podran accedir a aquests carrers alguns vehicles autoritzats, fet que servirà per reduir els nivells de soroll i contaminació.

D’aquesta manera, la ciutat veu duplicada l’extensió de les seves àrees de vianants, passant dels 24.000 als 48.000 metres quadrats. Altres zones afectades són el Vapor Gran, el Vapor Ventalló o la Seu d’Ègara. Alguns comerços, però, temen que les restriccions de trànsit comportin també un descens de visitants.

Aquesta setmana també s’han donat a conèixer tres projectes, previstos als barris de Can Palet, Roc Blanc i Sant Llorenç, per pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària.