Entren en vigor les noves restriccions per frenar la Covid-19

A partir d’aquest divendres a les sis del matí ja no es pot sortir de Terrassa fins a les sis del matí de dilluns. És una de les noves mesures que el govern de la Generalitat ha imposat per limitar els desplaçaments els caps de setmana i, així, diu, disminuir els contagis de covid-19. Els controls al carrer, però, ja fa dies que hi són des de l’aprovació del toc de queda a partir de les deu de la nit. En aquest control a la carretera d’Olesa la Policia Municipal s’encarrgea de controlar els cotxes que hi passen i de demanar un justificant per al desplaçament, que només es pot fer per raó de feina, per anar a un centre sanitari, per raons d’urgència o per tenir cura de persones dependents.

Aquest divendres també han entrat en vigor noves restriccions a la cultura i l’esport: han de tancar els clubs esportius, teatres, cinemes, sales de concerts i parcs d’activitats lúdiques. Queden exemptes les biblioteques, els museus, les sales d’exposicions i les biblioteques. Els bars i restaurants, passats quinze dies del seu tancament, encara no poden obrir.

Com sempre, hi ha qui està d’acord amb les noves mesures i qui no les comparteix.

Els comerços és un dels sectors que encara aguanta la nova onada de restriccions. Això sí, ara han de tancar els centres comercials i els establiments de més 800 metres quadrats, encara que hi ha qui s’hi adapta ràpidament limitant els espais i l’aforament.