ERC aposta pel municipalisme per arribar a la independència

Amb el llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) d’Oriol Junqueras i Marta Rovira com a marc de debat, Esquerra Republicana de Terrassa va organitzar aquest dijous un acte telemàtic amb la participació dels consellers Teresa Jordà i Chakir El Homrani on es va parlar sobre el full de ruta dels republicans cap a la independència centrat en dos temes claus: el municipalisme i la gestió de la crisi.

La regidora Ona Martínez va obrir l’acte fent seves les reflexions de Junqueras i Rovira al llibre sobre la necessitat de continuar treballant i sumar. I ho portava fins al marc municipal. Davant les preguntes del diputat republicà Marc Sanglas, que moderava el debat, el conseller Chakir El Homrani agafava el guant i posava com exemple el llibre Tornarem a vèncer com a punt de partida d’aquesta reflexió “perquè ens marca un projecte clar d’Esquerra Republicana, però alhora ens obliga a analitzar les nostres fortaleses i debilitats, ser empàtics amb la diversitat i que la millor forma de convèncer és treballant des d’on governem”.

La consellera Teresa Jordà ho reblava afirmant que l’independentisme ha d’acceptar que una de les mancances de l’1 d’octubre va ser comptar amb més suports en espais estratègics i va comminar a ser més forts tenint en compte a tothom. La consellera posava d’exemple els propis autors del llibre: “Això ho podrem tornar a fer? Sí. El municipalisme és crucial? També. L’Oriol i la Marta representen dos tipus de municipalisme i Esquerra Republicana ho ha entès, hem de ser molt més forts allà on l’independentisme és més feble.”

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, també va respondre a les preguntes del nombrós públic assistent a l’acte telemàtic, fent referència als problemes durant la petició d’ajudes per les persones que treballen com autònomes: “En un àmbit on el govern espanyol hauria de donar respostes, nosaltres vam planificar ajudes i establir un procés ràpid per poder-hi accedir. Cal prendre aquestes decisions quan altres no accepten la responsabilitat, alhora que cal acceptar els errors i aprendre’n per continuar estant al costat de la gent”. El diputat Marc Sanglas va concloure l’acte tornant a l’àmbit municipal: “Ens cal tenir com més ajuntaments al nostre costat millor. Hem començat un canvi important que hem pogut veure a Terrassa”.

 

[Font imatge: ERC Terrassa]