ERC commemora el dia de la República amb un acte feminista a la Masia Freixa

Aquest dijous al matí Esquerra Repúblicana ha commemorat el 14 d’abril, dia de la República, a la Masia Freixa de Terrassa. Un acte de reivindicació feminista i d’igualtat de drets que ha comptat amb la presència d’alcaldesses i regidores d’arreu de Catalunya.

A part de retre homenatge al 91è aniversari de la proclamació de la República catalana les ponents també han fet referència a la figura de Natividad Yarza, la primera alcaldessa escollida democràticament a Catalunya el 1934 que va fer, així, un pas endavant en la lluita per la igualtat de drets.

També hi ha hagut temps de parlar del paper de les candidates republicanes a Catalunya de cara a les eleccions municipals de l’any que ve. Molts dels discursos han girat entorn el rol i l’empoderament que han de tenir les dones a la política del país en un futur no gaire llunyà.

A l’acte hi han assistit, entre d’altres, la portaveu municipal i candidata a les municipals de Terrassa, Ona Martínez; la Secretària General del partit Marta Rovira via telemàtica; l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; l’alcaldessa de Figueres, Agnés Lladó i la diputada al Parlament, Alba Camps.