ERC commemora els 80 anys de l’afusellament del President Lluís Companys

Avui, 15 d’octubre, fa 80 anys de l’afusellament del President Lluís Companys a Barcelona, al Castell de Montjuïc. Per aquest motiu, Esquerra Republicana Terrassa ha volgut homenatjar al que va ser President de Catalunya i President del Parlament. A les 6:20 del matí, hora en què va ser afusellat, una breu representació d’ERC Terrassa i de Jovent Republicà Terrassa han anat a la Plaça Lluís Companys i davant del monument han fet uns breus parlaments.

La representació ha sigut tan sols de sis persones per seguir amb les mesures sanitàries establertes per les autoritats per fer front a l’auge de la Covid-19 a la ciutat i arreu del territori català. La regidora de memòria histórica, Ona Martínez ha dit que “80 anys després i 40 anys després de la recuperació de la democràcia, els botxins del feixisme encara campen pels carrers”, referint-se als fets succeïts durant el passat 12 d’octubre. Segons Martínez, això “és una mostra més de la democràcia que tenim i que no s’ha fet ni s’ha recuperat la memòria democràtica com s’hauria d’haver fet en un Estat de normalitat democràtica”.

La regidora ha afegit que des de l’Ajuntament de Terrassa la recuperació de la memòria de les víctimes del feixisme terrassenques ha sigut una prioritat per la institució. A més considera que ja s’anava tard amb la recuperació de la memòria històrica i que per això “havia de ser absolutament una prioritat per totes elles, i també per la memòria del President Companys”. A l’acte també hi han participat la secretaria adjunta a la presidència Montse Font i l’historiador Bernat Pizà. La presidenta d’ERC Terrassa, Xènia Albà i la portaveu de Jovent Republicà, Mercè Espasa, han fet l’ofrena floral al monument del President Lluís Companys, a la plaça que du el seu nom.