ERC inicia la precampanya a favor del referèndum amb un acte a Les Arenes

Esquerra Republicana ha triat Terrassa com a escenari d’un dels seus primers actes de precampanya en favor del referèndum i de la República Catalana. Joan Tardà, portaveu del partit al Congrés, i Marta Vilalta, directora general de Joventut, encapçalaven un acte que aquest dimecres a la tarda ha congregat unes 200 persones a la plaça García Lorca, al barri de Les Arenes.

Joan Tardà ha remarcat que Esquerra no és un partit nacionalista, sinó republicà i independentista, que creu que la forma més ràpida i eficient d’assolir la justícia social i la qualitat democràtica és la República Catalana. El diputat ha afirmat que, per primera vegada, els nostres fills viuran pitjor que nosaltres, perquè Catalunya s’està fonent. Per això, diu, cal actuar amb rapidesa. En aquest sentit, es mostra convençut que el referèndum es farà.

Joan Tardà ha remarcat que hi ha una cosa més important que guanyar el referèndum: fer-lo, perquè això implica conquerir el dret a decidir. Però l’Estat, assegura, continuarà posant tots els obstacles possibles.

Per la seva banda, Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat, ha definit d’1 d’octubre com l’oportunitat de les oportunitats. Creu que estem davant d’una oportunitat única per construir un país més just, lliure, digne i net. I, tot recordant el cas d’Escòcia, ha advertit del perill que la por dels més grans no hipotequi el futur dels més joves.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Isaac Albert, ha insistit que, com a tercera ciutat de Catalunya, Terrassa no pot romandre passiva davant d’un dels moments més transcendentals que ha viscut Catalunya en els últims 300 anys. Considera que el Govern municipal s’hauria de bolcar en el referèndum i s’ha ofert per assumir tots els compromisos i responsabilitats en el govern de la ciutat, per tal que els terrassencs puguin votar.

La regidora Carme Labòria, que ha recordat les seves arrels andaluses, a defensat una Catalunya republicana i plural, un país nou que permeti construir un futur millor i on ningú tuteli l’opinió dels ciutadans.