ERC-MES aposta per la gestió directa del servei d’autobusos i critica la convocatòria del concurs

El grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres aposta per la gestió directa del servei d’autobusos. Asseguren que el ple extraordinari i monogràfic de dilluns servirà per aprovar l’inici de l’expedient del concurs del transport públic i que el plec de condicions estarà definit just abans d’acabar el mandat. Per tant, l’adjudicació de la concessió (la més important perquè són 190 milions d’euros) quedarà en mans del futur govern local que en resulti de les eleccions del mes de maig.

Vaticinen que les empreses privades que concorrin es barallaran pel pastís del servei públic, judicialitzaran el procés i que, al final, l’adjudicació (la segona) es bloquejarà dos o tres anys més. El primer intent de treure a concurs els busos data del 2013.

Esquerra creu que l’estudi que presenta l’equip de govern és bo però que s’ha fet condicionat per les dades econòmiques d’una empresa privada. En canvi, assumint la gestió directa, s’estalviarien uns marges, diuen, que revertirien en un model millor que l’actual, és a dir, octogonal (on es facilitarien els transbords entre línies).

La formació també apunta que l’equip de govern ha negociat amb C’s i PDeCAT l’aprovació de l’expedient, els dos únics partits que van votar en contra del pla de mobilitat.