ERC-MES crearia un registre de locals i un índex de referència per dinamitzar l’activitat comercial

ERC-MES ha posat sobre la taula les dades resultants d’un estudi sobre el comerç a Terrassa, publicat el setembre de 2017 i amb més de 1.200 enquestes, a través del qual s’apuntava que la ciutadania valora positivament l’oferta comercial, concretament amb un 7,5 de mitjana. No obstant això, ERC-MES posa la mirada en la presència de locals comercials buits a la ciutat. Un fet que, diuen, es fa cada dia més patent tenint en compte que els hàbits de consum canvien i “no tenim un projecte definit de ciutat respecte a la reactivació comercial”.

Per aquest motiu, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha optat per presentar una proposta al ple d’octubre per la dinamització comercial a Terrassa i evitar el que consideren la “degradació d’un teixit d’activitat que dóna vida econòmica i social als barris”.

La formació planteja la necessitat que l’Ajuntament controli a través d’un registre els locals comercials disponibles, la seva ubicació i l’activitat comercial que hi ha a l’entorn com una eina a oferir a l’emprenedoria que vulgui apostar per la nostra ciutat per obrir un comerç. De fet, des d’ERC-MES es vol anar més enllà i atreure activitat a partir d’assegurar unes condicions justes per als emprenedors. En aquest sentit, el portaveu dels republicans, Isaac Albert, explica la proposta de crear un índex de referència del preu del lloguer dels locals comercials: “Tenim dades de mercat, però també d’entorn que creuades poden indicar si el lloguer que es demana per un local és una bona inversió o no per un emprenedor i animar-lo a obrir persiana a Terrassa”. L’índex, a més, pot emprar-se per oferir bonificacions fiscals a aquells llogaters que facilitin preus que permetin l’activitat comercial.

Unes propostes que, des d’ERC-MES, es creu que per ser efectives en la dinamització del comerç han d’anar acompanyades de la reactivació d’un espai de debat on trobar solucions compartides.

En l’àmbit educatiu, des d’ERC-MES proposa dotar dels recursos necessaris l’alumnat amb necessitats educatives especials. Així, se sumen a la iniciativa del PSC per demanar els recursos suficients per garantir que l’alumnat amb necessitats educatives especials rep una educació de qualitat. Segons Isaac Albert: “L’educació és una prioritat pel futur de la ciutat, més l’escola inclusiva. Ara que hi ha un Departament d’educació amb un nou tarannà, cal fer escoltar les reivindicacions compartides d’aquesta ciutat”.

Finalment, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha proposat al govern municipal ampliar l’acord per reclamar novament que Terrassa sigui inclosa a la zona tarifària 2 del transport metropolità. Des dels republicans es planteja que aquesta és una reivindicació que va més enllà de l’Ajuntament, pel qual ha proposat una reunió extraordinària de la Taula de Mobilitat per abordar el tema i aconseguir un document consensuat de ciutat amb entitats, sindicats, ciutadania… “per reclamar amb força els canvis cap a una tarifació justa”.