ERC-Mes creu que el paper de Terrassa en el referèndum farà trontollar el pacte de govern local

Una legislatura perduda. Aquesta és la valoració d’ERC-Mes, arribat l’equador del mandat. El grup municipal creu que el govern ha perdut dos anys sense assentar cap fonament, sense capacitat de generar majories ni de construir projectes de futur i sense solucionar els problemes de la ciutat. A més, consideren que l’aigua ha monopolitzat excessivament la vida política municipal i que ho continuarà fent el que resta de mandat, juntament amb la gestió dels autobusos. Davant d’això, els republicans no veuen possibilitats de millora en el que resta de legislatura.

A més, a tot això cal afegir, segons ERC-Mes, unes discrepàncies internes en el govern que podrien arribar al seu punt àlgid amb la convocatòria del referèndum i la decisió que es prengui sobre l’obertura dels col·legis a Terrassa, un fet que podria provocar la ruptura del pacte entre els socialistes i el PDeCAT.

Albert ha fet aquestes valoracions en la presentació del balanç de la feina feta pel seu grup municipal amb la voluntat de passar comptes amb la ciutadania. La formació defensa que la seva tasca a l’oposició ha estat contundent i responsable. D’una banda, fiscalitzant l’acció de govern però també aportant projectes nous i permetent a la ciutat avançar en els temes importants. En aquest sentit destaquen les 38 iniciatives presentades al ple, 34 de les quals han estat aprovades. Les fonamentals: les que tenen a veure amb la mobilitat, el desplegament del llibre blanc de la cultura i les polítiques d’inclusió i d’igualtat, fugint de l’assistencialisme.