ERC defensa l’educació i la intervenció social per combatre l’incivisme i rebutja la instal·lació de càmeres

El grup municipal d’Esquerra Republicana rebutja centrar el debat contra l’incivisme a la ciutat només en la seguretat i defensa els projectes socials i educatius del govern contra l’exclusió i la degradació dels barris.

«No hi ha cap càmera capaç de refredar un punt calent». Amb aquestes paraules, el portaveu del grup municipal d’ERC-MES i primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, s’ha volgut desmarcar de l’opció d’instal·lar càmeres de videovigilància en indrets de la ciutat amb un major nombre d’actuacions policials per aturar un suposat increment de la delinqüència en algunes zones de la ciutat.

L’aparició seguida de diversos vídeos en xarxes socials d’incidents a la nostra ciutat, seguida del tractament sensacionalista realitzat per mitjans d’àmbit estatal, ha desembocat, segons el portaveu republicà «en la construcció d’un relat absolutament catastròfic sobre problemes socials , de pobresa i exclusió a la nostra ciutat, que ja existien i sobre els quals s’està treballant molt més enllà de l’àmbit de la seguretat».

Des del grup municipal d’ERC es valora positivament la tasca desenvolupada des del govern municipal, conjuntament amb la Conselleria d’Interior de la Generalitat, per tal de millorar la coordinació en matèria de seguretat i cobrir la mancança històrica d’efectius que té Terrassa: “Des de l’Ajuntament també estem incrementant i regularitzant la plantilla municipal aquest mandat. Ara, vendre aquesta acció indispensable com a resposta a incidents concrets i optar per càmeres de seguretat als carrers com a solució màgica, és crear falses expectatives sobre un problema de fons”.

Com a part del govern de la ciutat, Esquerra Republicana, creu necessari deixar clar que les càmeres en l’espai públic són una opció, ara per ara, innecessària i inefectiva i que, de situar-se, han de circumscriure’s a protocols d’ús estricte.

Davant un increment de notícies negatives, pel primer tinent d’alcalde, cal una acció decidida per fer valdre totes les accions que des de serveis socials i educació de l’Ajuntament s’estan realitzant en aquests entorns: “En els darrers dos anys, Ca n’Anglada ha guanyat un institut-escola, els seus alumnes comencen a tenir accés a activitats extraescolars de qualitat gràcies al passaport Edunauta i el barri és l’embrió d’uns plans educatius d’entorn que acabarem implementant amb més de mig milió d’euros a diferents zones de la ciutat”.

Una feina des de l’arrel per garantir la igualtat d’oportunitats a totes les zones de la ciutat que va, pels republicans des del projecte educatiu de ciutat, a l’educació en el lleure i continuar avançant cap a l’aposta del model d’estiu de l’any passat, a oferir noves oportunitats, opcions de futur o aturar 700 desnonaments en un any. Remarca Isaac Albert “Des de l’Ajuntament, però també les entitats de proximitat, construïm un espai positiu de futur que hem de transmetre a la població”