ERC-MES presenta una proposta per invertir més en gestió ambiental

El grup d’ERC-MES ha proposat al Ple d’abril que l’Ajuntament de Terrassa compleixi amb l’obligació de destinar un dos per cent de la recaptació de la Taxa sobre la gestió de residus en programes de gestió ambiental.  Aquesta obligació per invertir en la prevenció i la minimització de residus i el foment de la selecció va aplicar-se durant els primers anys de la taxa (2003-2009) fins que l’arribada de la crisi va fer que desaparegués del pressupost municipal. Segons el portaveu del grup municipal, Isaac Albert: Hi ha la percepció constant per part de la ciutadania que la ciutat està bruta. La prevenció és una clau fonamental per solucionar aquest problema de ciutat”.

El grup municipal alerta que el pressupost continua sent ínfim, ja que des del 2009 només s’ha destinat un 0,06% del pressupost municipal a temes de sensibilització i educació ambiental, quan els experts indiquen que s’hauria de dedicar un euro per habitant (0,38% del pressupost).

ERC-MES també ha plantejat actuacions en temes concrets com un nou model a aplicar en el sistema de recollida de mobles, un dels factors on, segons el grup municipal, l’incivisme o el desconeixement de la ciutadania provoca una sensació de brutor més palpable. Segons Isaac Albert: “Més recursos no només impliquen més informadors ambientals o campanyes comunicatives potents, també poden suposar desenvolupar noves eines com aplicacions mòbils per facilitar el contacte de la ciutadania amb l’Ajuntament, alhora que facilitaria l’accés a bonificacions per bon comportament ambiental”.

Els republicans han demanat, en el marc de la Taula de Residus, a l’equip de govern que “es posi les piles amb el Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus de Terrassa” i que s’acceleri la seva presentació i aprovació amb la màxima celeritat.