ERC-MES vol guanyar més espai per als vianants al centre connectant els dos pàrquings soterrats

Unir els dos aparcaments, el de Plaça Vella i el del Portal de Sant de Roc, i donar prioritat als vianants a tot el centre. És la proposta que ha fet pública el portaveu republicà i alcaldable per ERC-MES, Isaac Albert.

La idea, que transformaria completament el cor de la ciutat, compta amb l’assessorament de dos despatxos d’arquitectes i és, afirmen, relativament senzilla i assumible econòmicament: el túnel de connexió i la urbanització de la superfície costaria uns 2 milions d’euros. (1,1 milions d’euros, la connexió i 600.000 euros, la vianantització).

Les noves entrades i sortides podrien estar, o bé a la Rambla cantonada amb el Portal de Sant Roc, o bé, accedir-hi pel carrer Cisterna i sortir-hi per Vinyals.

El Portal de Sant Roc és l’accés directe al centre caminant: 14.500 entrades diàries. D’aquesta manera, segons Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres, la zona per a vianants s’amplia i s’uneix amb Ca n’Aurell, creant un eix que va des de la Plaça del Progrés, passant pel Portal del Sant Roc i enllaçant pràcticament fins a l’Escola Industrial.

La proposta també té en compte que al 2022 s’acaba la concessió de l’aparcament del Portal i que igualment, tant si la gestió és directa com indirecta, s’haurà d’invertir per reforçar l’estructura.