ERC-Mes reclama projecte polític de ciutat en l’àmbit sanitari per desencallar la situació del CST

Després de l’encès debat sobre l’estat del Consorci Sanitari de Terrassa que es va viure el passat dijous al ple de l’Ajuntament de Terrassa, aquest dilluns Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres hi ha volgut afegir alguns matisos, considerant que s’han barrejat molts conceptes que porten a error.

Des del grup municipal parteixen de la premissa que el consorci necessita més recursos i que l’Ajuntament i la Fundació Sant Llàtzer el poden ajudar, més enllà que les competències en salut estiguin en mans de l’administració catalana.

En aquest sentit, defensen un projecte de salut per a la ciutat de Terrassa que posi ordre entre tots els agents per redefinir el paper de cada actor. Tot això, tenint en compte que el consorci és una empresa pública de la Generalitat, l’Ajuntament i la Fundació Sant Llàtzer, amb diferent representació i una tasca que transcendeix més enllà de la ciutat.

Per tot plegat, Esquerra fa una triple demanda: al patronat que estudiï la realitat financera de la fundació en relació al lloguer de l’hospital i com afectaria als seus comptes una rebaixa del preu que cobren; a l’Ajuntament i a la Generalitat, que aclareixin quines són les necessitats de cadascun i què poden oferir per donar resposta; i al CST, que gestioni amb la màxima eficiència i transparència els recursos de què disposa.