ERC-MES vol que Terrassa defineixi el seu paper com a ciutat dins del territori

Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres elevarà al ple de dijous el debat supramunicipal. El portaveu de la formació, Isaac Albert, creu necessari articular un espai de debat ampli, obert i transparent, compartit entre entitats i partits polítics, per prendre decisions i definir conjuntament el paper que ha de jugar Terrassa.

Una mena de pacte local pel territori on compartir totes les dades d’infraestructures, mobilitat, cohesió social i, també i sobretot, de finançament. Esquerra seria partidària també de celebrar un ple extraordinari per definir clarament la postura de la ciutat.

Tot i que Albert planteja parlar de l’organització territorial sense apriorismes, la formació és partidària d’una solució intermèdia. Per una banda, són contraris a formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè es crearia una mena de vegueria de 5 milions d’habitants “inviable” i pràcticament “un contrapoder a la Generalitat”, diuen.

Però també creuen que la unió dels vallesos es quedaria curta (tot i que seria la solució més fàcil administrativament parlant).  La clau de volta, diuen, és la relació amb Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

No és l’única proposta de resolució que defensaran dijous. ERC-MES també demanarà al ple que cap nen o nena es quedi sense menjar a l’escola per no haver pagat el rebut. Per al partit, la modificació del protocol és insuficient. Cal, diuen, que l’empresa informi de les incidències perquè l’Ajuntament pugi fer un seguiment de tots els casos.