ERC-Mes vol que Terrassa sigui zona d’actuació prioritària en l’educació per revertir la segregació escolar

El ple va aprovar fa un any un acord de mínims per elaborar un informe complert sobre la segregació escolar a la ciutat però aquest document no estarà llest fins la primavera de 2018. Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres considera que Terrassa no pot esperar tant i, per aquest motiu, vol prendre mesures per situar l’educació en el centre de les polítiques públiques. Les portarà al ple del mes de juny.

En concret, vol instar tant la Generalitat com l’Ajuntament a considerar Terrassa com a zona d’actuació prioritària en l’educació, revisant i analitzant les necessitats de tots els centres, d’acord amb els projectes i el seu grau de complexitat.

El grup municipal també reclama al consistori que la regidoria d’educació depengui directament d’alcaldia i que es creï una comissió política d’educació.

A més, aposta per l’obertura, abans del curs 2019-2020, de tres instituts escoles a Terrassa.

D’altra banda, el grup municipal també portarà a ple una proposta per demanar que l’ajuntament comenci a treballar amb l’Índex de Referència del Lloguer, que la Generalitat acaba de presentar. Esquerra vol que el consistori avanci la feina per poder aplicar el decret tan bon punt sigui possible. Per això, demana que es convoqui la comissió política d’habitatge i que defineixi les estratègies a seguir. També proposa que les bonificacions, ajudes o incentius s’incorporin a les ordenances fiscals del 2018.