ERC proposa al ple de febrer fer un front comú contra el feixisme i el discurs de l’odi

El Grup municipal d’Esquerra Republicana de Terrassa ha presentat a la junta de portaveus una proposta de resolució que vol lluitar contra el feixisme. “Parlem-ne, negociem-la, però la idea és que aquí hi ha de ser tothom, els partits amb representació però també fer-hi jugar el nostre teixit social”. Amb aquestes paraules, el portaveu municipal d’Esquerra, Isaac Albert, ha explicat la moció que busca no propagar idees excloents i xenòfogues per explicar els problemes socials, culpabilitzant determinats col·lectius.

En aquest sentit, els republicans cerquen un consens al ple municipal per no blanquejar aquests discursos d’odi, alhora que es reforça el dispositiu municipal de lluita contra el racisme i es desenvolupa un programa de sensibilització comunitària per implicar entitats i ciutadania en l’eradicació de la xenofòbia.

En el mateix ple de febrer, els republicans també demanen al Procicat que valori obrir els esplais de dissabte al jovent, per l’important paper de l’educació en el lleure i perquè durant l’estiu es va demostrar que són activitats segures.

Finalment, ERC proposa al ple de Terrassa sumar-se a la campanya Amnistia i Llibertat que s’està desenvolupant a tot el país per cercar suports a una llei d’amnistia per totes les persones empresonades, exiliades o encausades per motius polítics.