ERC proposa millorar la connectivitat sostenible entre el Vallès Occidental i l’Oriental

Les Federacions Comarcals d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental i Occidental presenten diverses al•legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès amb millores a la connectivitat amb transport públic entre les dues comarques. El document presentat pels republicans al Departament de Territori de la Generalitat, prioritza el desenvolupament sostenible basat en la millora de les connexions ferroviàries i el reciclatge de les carreteres ja existents, descartant nous traçats que “trinxen” el territori, segons ha dit el Diputat Comarcal, Marc Sanglas.

Concretament, ERC prioritza la línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers, sense transbordaments, dins de l’eix transversal de Vilanova i la Geltrú fins a Mataró i que pot unir Terrassa, Sabadell i Granollers. En un traçat més interior, es proposa un nou tren tramvia entre Terrassa, Sabadell i Granollers que circularia per Polinyà, Palau-Solità i Plegamans i Lliçà de Vall, i permetria donar servei a centres de gran afluència com l’Hospital de Terrassa, la Mancomunitat i Mercavallès, així com l’Institut de Seguretat Pública. L’acció més assequible a nivell ferroviari és completar l’intercanviador entre les línies de rodalia R3 i R8 a la Granja Soldevila de Santa Perpètua de Mogoda.

La proposta també fa referència a la Vinyeta catalana com a model de gestió i de manteniment de les infraestructures i del transport públic, i l’eliminació dels peatges a la comarca. També es demana l’elaboració de plans específics de mobilitat en els grans centres de trànsit: Terrassa-Sabadell, Granollers, Sant Cugat-Cerdanyola-Ripollet. Amb aquestes esmenes ERC proposa l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i el valor ecològic de les comarques. La voluntat és potenciar les connexions de transport col•lectiu per millorar la mobilitat entre les dues comarques i presentar solucions per modernitzar les carreteres prescindint d’obrir nous traçats com la B-40 o quart cinturó. El document al•legatori presentat per ERC està en la sintonia de les propostes presentades per entitats com Fem Vallès, Via Vallès o la plataforma contra el Quart Cinturó.