ona martínez isaac albert 2

ERC proposa que Terrassa denunciï la vulneració dels drets humans al Mundial de Qatar

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposa al Ple d’Octubre que Terrassaes negui a promoure cap activitat relacionada amb el Mundial de futbol masculí a Qatar. Seguint així, l’exemple de diverses ciutats franceses.

Fa aproximadament un mes l’Ajuntament de Lille (França) anunciaval’acord per no promocionar cap mena d’activitat al voltant del mundial de futbol masculí que començarà el pròxim 20 de novembre a Qatar. La iniciativa, amb poc menys d’un mes, ha estat secundada per algunes ciutats franceses com Estrasburg, Rodez, Bordeus, Marsella i, finalment, la capital, París. Totes sota el mateix paràmetre de no validar un esdeveniment esportiu de projecció internacional en un país on es vulneren els drets humans. Això s’ha traduït en la negativa explícita a la instal·lació de pantalles gegants o zones d’aficionats per seguir l’esdeveniment.

Aquesta protesta és només la punta de l’iceberg de la polèmica al voltant de la competició. És però resulta una resposta visible del municipalisme que ara, ERC vol traslladar a la nostra ciutat perquè l’aprovi el ple municipal.

En aquesta línia, des del patit independentista  es defensa que l’Ajuntament,no pot promoure cap activitat que acabi validant aquesta competició.