ERC reclama més recursos per millorar l’habitatge social

Només el 24 per cent dels joves terrassencs s’han pogut emancipar de les seves famílies i d’aquests el 30 per cent temen haver de tornar a casa per la inestabilitat a la feina. En els últims 15 anys, Terrassa ha fet 1.800 pisos socials mentre que ciutats similars com Sabadell n’han posat a l’abast més de 4.000.

Esquerra Republicana de Catalunya considera que junt amb la feina, l’habitatge com a dret fonamental, cal posar-lo en el centre de les polítiques municipals. Esquerra reclama més recursos per comprar habitatge i donar resposta a les necessitats socials. Per això recolza la possibilitat d’expropiar els habitatges retinguts per a l’especulació, tal i com preveu el decret que ultima la Generalitat.

També proposa millorar el servei municipal d’habitatge per facilitar l’accés a les ajudes i potenciar un servei de mediació. Finalment volen millorar la gestió i la coordinació entre administracions i potenciar les cooperatives en cessió d’ús, la copropietat amb serveis compartits o la masoveria urbana, entre d’altres formes d’accés a l’habitatge.