Ernest Altés, l’habilitat de conjugar pedra, ferro i vidre

Oportunitat única. Feia 20 anys que l’escultor vigatà Ernest Altés no exposava la seva obra i és la primera vegada que ho fa a Terrassa. Del 21 de juny fins al 21 de juliol, la sala 4 del Centre Cultural acull una exposició que resumeix la seva àmplia trajectòria: algunes peces tenen més de 20 anys i altres dos dies.

Aquest artista ha treballat bàsicament per encàrrec. Utilitza la pedra i el metall creant peces dures i contundents amb una aparença de formes toves i establint un diàleg amb l’espai on s’hi ubiquen. De fet, la natura (i no el paisatge) és el fil conductor de la seva obra.

El mateix Eduardo Chillida ha admirat la seva habilitat per conjugar pedra i ferro d’una manera senzilla i molt personal.

La mostra s’ha exposat recentment a la Vall d’Aosta (Itàlia) i arriba directament des d’allà a la nostra ciutat. Té dues parts diferenciades. Una primera formada per fotografies de la majoria de les 28 grans escultures públiques i privades que es poden trobar a Catalunya, Andorra, França, Espanya i Alemanya.

I, la segona, obres de petit format on recentment ha incorporat el vidre, també en formes dúctils, combinat amb ferro o pedra.

Aquesta és la penúltima exposició del Centre Cultural abans de l’estiu. Les quatre mostres del 2018 han atret gairebé 45.400 visitants.