Voluntariat Referents Vallès Punt De ReferÈncia

Es busquen 20 persones voluntàries per acompanyar joves extutelats al Vallès

L’Associació Punt de Referència fa una crida a persones o famílies de Terrassa que vulguin acompanyar nois i noies extutelats en la seva emancipació. L’entitat és pionera a l’Estat espanyol en mentoria social per a l’acompanyament de jovent que no disposa de xarxa familiar al territori

El  jovent tutelat i extutelat ha d’emprendre la seva vida adulta, un cop surten dels centres de la Generalitat, 11 anys abans que els seus iguals. I és que a Catalunya la mitjana d’emancipació dels joves se situa als 29 anys . I en molts casos han de fer-ho de sobte i de manera accelerada. Punt de Referència vol afavorir la plena integració social, promoure igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida d’aquest jovent. A més , d’ acompanyar-los en aquest procés. 

En aquest sentit, la figura d’una persona mentora és clau, diuen, sobretot, perquè els ofereix un suport emocional i una obertura a noves oportunitats. 

Nous grups de mentoria al Vallès

El projecte Referents de l’Associació Punt de Referència fa 25 anys que es duu a terme a l’Àrea metropolitana de Barcelona. Ara es troba en fase d’expansió obrint noves places de voluntariat al Vallès.

Durant el 2022-2023 s’estan obrint nous grups d’acompanyament, per la qual cosa es necessiten 20 persones voluntàries que facin de xarxa de suport al Vallès per aquestes noies i nois. Els resultats d’una investigació evidencien que la mentoria social és una de les eines més eficaces per generar importants canvis a nivell individual i social i, alhora, ajudar a prevenir l’abandonament escolar prematur.

[Foto: Punt de Referència]