Es comença a elaborar un Pla Director de Polígons per desplegar-lo a principis de l’any que ve

Terrassa tindrà abans d’acabar l’any un Pla Director que modernitzi els polígons industrials i defineixi una estratègia a seguir els propers anys per dinamitzar-los. Aquest document ha de millorar el posicionament i la competitivitat dels polígons i les empreses, identificar les oportunitats de millora i definir mecanismes i actuacions a dur a terme. El tret de sortida a l’elaboració del pla s’ha donat aquesta setmana a l’Arxiu Comarcal.

El projecte serà participatiu i obert a patronals, sindicats, organitzacions empresarials i altres agents socials i econòmics. Es farà en dues fases: una primera d’anàlisi de la situació actual i diagnosi i una segona on es definirà el marc estratègic i les accions a impulsar a curt, mitjà i llarg termini

Terrassa compta amb setze polígons industrials, la majoria dissenyats fa més de 50 anys i amb un 21 per cent de les naus superant aquesta edat. Queda encara un 37 per cent de sòl industrial per urbanitzar, 250 hectàrees. Són els polígons de Palau Sud-Can Guitard, Palau Nord i la Franja Nord.

La redacció del Pla Director de Polígons té un pressupost de 61 mil euros, finançats amb una subvenció de la Diputació en un 60 per cent i la resta amb aportació municipal. Aquesta inversió es farà al marge del manteniment dels polígons que fa habitualment l’Ajuntament, amb 1,7 milions destinats els darrers dos anys.

Es preveu que, un cop finalitzada la redacció del pla a finals d’any, es pugui començar a desplegar a principis del que ve.