Es compleixen 30 anys de la subseu olímpica en els Jocs de Barcelona

Aquest dimarts fa 30 anys que Terrassa va ser subseu olímpica als Jocs de Barcelona 92. Aquell 26 de juliol es disputava al renovat Estadi Olímpic el primer partit d’hoquei herba, però com va passar a Barcelona, tot va començar anys abans amb la transformació de Terrassa en una ciutat verda i moderna.

30 Anys Subseu Olímpica 5

Aspecte que presentava l’Estadi Olímpic durant el seu procés de transformació

Més enllà del soterrament de la RENFE i del canvi radical que va patir el Parc de Vallparadís, les actuacions es van centrar en l’Àrea Olímpica. La ciutat va projectar a l’exterior la seva estima per l’hoquei i la cirereta la va posar la selecció espanyola femenina, amb l’or aconseguit davant Alemanya en un equip on hi figuraven les egarenques Anna Maiques, Cèlia Corres i Núria Olivé. El combinat masculí, amb dotze terrassencs, va acabar cinquè.

30 Anys Subseu Olímpica 3

Las Chicas de Oro van ser la gran sorpresa dels èxits de la delegació espanyola

La nòmina d’esportistes egarencs en la cita olímpica la van completar Pere Fité i Ferran Velasco, en frontennis, i Rubén Michavila, en waterpolo, que es van penjar la plata, la nedadora Cristina Rey i el tirador Josep Bladas. Un mes després, als Jocs Paralímpics, es van afegir Jordi Mendoza, campió en javelina i bronze en pentatló, i els nedadors Carles Millera i Pau Marc Muñoz, aquest darrer amb dos metalls.

La subseu egarenca va funcionar com un rellotge suís gràcies als més de tres mil voluntaris que hi van participar. Coincidint amb el trentè aniversari, l’Olímpic ha viscut un Mundial femení d’hoquei. L’objectiu és que la ciutat no hagi d’esperar tants anys per acollir de nou un gran esdeveniment esportiu.

30 Anys Subseu Olímpica 4

El paper dels voluntaris va ser clau per al bon funcionament de la subseu olímpica