Es congelen els preus del transport públic, pàrquings i aigua però s’apugen els de la grua i peatges

Viatjar en transport públic aquest 2019 no suposarà cap increment de preu. El ple de desembre va aprovar el manteniment de les tarifes pel servei de transport públic urbà de viatgers, operat per TMESA. El bitllet senzill seguirà costant 1,45 euros i la T25, 18,10 euros. De moment, els taxistes també mantenen els preus.

Tant Renfe com Ferrocarrils tampoc incrementen les tarifes del 2018. Els preus dels bitllets integrats de l’Autoritat de Transport Metropolità també es mantenen intactes.

Sí que pugen, en canvi, les tarifes dels pàrquings públics de la ciutat. Ho faran en un 2,3 per cent, l’Índex de Preus al Consum dels dos últims mesos de l’any. La taxa per retirada de vehicles s’apuja 3 euros i costa 144,77.

Els peatges d’autopistes de la Generalitat incrementen els preus entre un 1,5 i un 2,9 per cent. La barrera de Les Fonts costa ara 1,42 euros entre setmana i 2,62 els caps de setmana. Per passar pels Túnels de Vallvidrera es pagaran 4,34 euros en tarifa normal. El peatge entre Terrassa i Manresa en cap de setmana supera per primer cop els 8 euros mentre que es pagaran 4,41 euros de dilluns a divendres.

Les tarifes de l’aigua es mantenen congelades. El servei és cent per cent municipal des del 10 de desembre i, ja d’entrada l’Ajuntament va decidir mantenir el preu de l’aigua en tot el 2019.

Pel què fa a la llum, el preu s’incrementa vora un 4 per cent. En canvi, el del gas s’abaixen entre un 3,8 i un 4,8 per depenent de si es fa servir només per l’aigua calenta o també a la cuina.