Es congelen les tarifes del transport públic urbà i dels aparcaments soterrats

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat ha aprovat aquest divendres a la tarda per unanimitat no apujar els preus del transport públic urbà ni dels aparcaments soterrats durant el 2021.

Així el preu del bitllet senzill del bus es manté un any més a 1 euro amb 45 cèntims; 18,10 euros, la T-25 i les quatre modalitats de la T-Blanca, entre 5 i 20 euros anuals, depenent de la renda de l’usuari. També es manté la gratuïtat del bus que va a l’Hospital i continua vigent la T-Comerç, una targeta específica per al sector.

Els 8 aparcaments soterrats públics o gestionats per concessió (Vapor Ventalló, avinguda de Barcelona, plaça de Lluís Companys, plaça del Progrés, plaça de Primer de Maig, plaça del Doctor Robert, plaça Vella i Raval de Montserrat) mantindran les tarifes actuals durant el 2021. L’índex de preus al consum que s’ha pres com a referència és negatiu i, per tant, no s’aplica cap encariment. Aquests dos punts s’elevaran al ple ordinari del mes de desembre, el dia 18.

La comissió també ha aprovat per unanimitat elevar a la mateixa sessió l’aprovació provisional de la Modificiació puntual del POUM en l’àmbit dels Bellots II. El vist-i-plau inicial es va aprovar al maig de 2019. Entre un tràmit i l’altre ha passat un any i mig perquè l’últim informe necessari es va rebre a mitjans de novembre. En aquest temps s’han produït alguns canvis. El més important que 1 de les 3 línies elèctriques que travessen les gairebé 100 hectàrees de terreny no serà necessari soterrar-la. Això rebaixa els costos i augmenta la viabilitat econòmica del desenvolupament d’un sector que ha d’encabir activitats industrials i logístiques.

Abans del ple de pressupostos, previst pel 22 de desembre, se celebrarà una reunió extraordinària de la comissió per parlar dels comptes de l’àrea.