Es constitueix el Consell Municipal de l’Economia Social i Solidària

Es va aprovar la seva creació en el ple municipal del mes de juliol del 2016, però no ha estat fins aquest dimarts, un any i mig després, que s’ha constituït el Consell Municipal d’Economia Social i Solidària. La convulsa agenda política dels últims mesos, han justificat aquest retard. És el primer de Catalunya.

Aquest consell estableix un marc de col·laboració i participació d’agents, entitats, empreses, perquè proposin i treballar les accions que impulsin l’economia social a la ciutat. Està format per representants de l’Ajuntament, partits polítics i per entitats que formen part de l’economia social a Terrassa, fèrtil en cooperatives, mutualitats i fundacions. En el plenari de constitució s’ha escollit el vicepresident del Consell, Ricardo Llorente, de l’Eina Cooperativa. El president és el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Manuel Giménez.

La sessió constitutiva ha comptat amb la xerrada de l’expert en Economia Social, Jordi Garcia Jané, que l’ha definit com una autoorganització de les classes populars i una alternativa a l’economia dominant. Jané ha dit no confiar massa en aquest tipus de consells, però ha reconegut que el terrassenc compta amb majoria de representació de les entitats, té capacitat propositiva i un esperit transversal.

El 2015 l’Ajuntament de Terrassa ja es va integrar a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.