Es constitueix el Pacte per l’Emancipació Juvenil amb l’adhesió d’una vintena de membres

El Pacte per l’Emancipació Juvenil ja s’ha posat en marxa. En un acte al Qu4drant.0 més de vint institucions, entitats i els cinc grups municipals han formalitzat la seva adhesió al pacte, impulsat pel Servei de Joventut de l’Ajuntament. El pacte, que segueix obert a noves adhesions, vol posar en comú la visió dels reptes de l’emancipació juvenil, acordar compromisos i que cada membre del pacte l’incorpori en les seves pròpies actuacions.

Els compromisos del pacte passen per posar els joves al centre, reconèixer la diversitat, contemplar els eixos de desigualtat i establir espais de treball col·laboratiu. S’estructura en quatre àmbits de treball: educació i formació, ocupació, habitatge i benestar emocional i salut mental.

El pacte tindrà dos espais de treball. D’una banda, un grup motor capitanejat per la Regidoria de Joventut i amb la participació dels serveis d’Educació, Universitats, Ocupació, Emprenedoria Social, Habitatge i Salut i Comunitat. De l’altra, la taula del pacte, que es crearà properament amb totes les entitats adherides i que, en principi, es reunirà dos cops l’any com a espai de relació, reflexió i aprenentatge mutu sobre els quatre eixos del pacte.

Pacte per a l’Emancipació Juvenil