Pla Ocupació Trans

Es contractaran a 10 persones trans i 8 ucraïneses, dins el programa Treball i Formació 2022

Foment de Terrassa  contractarà 18 persones dins el programa Treball i Formació. En concret, s’han atorgat les dues primeres línies del programa, adreçades a millorar l’ocupabilitat de dos col·lectius concrets. Per una banda, les persones trans en situació de vulnerabilitat. Especialment les que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral. Per altra banda de les persones provinents d’Ucraïna a les quals se’ls hagi concedit un permís de protecció temporal.

La línia trans del programa va adreçada a persones que no s’identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques. Aquestes persones han d’estar en situació d’atur. En total, es contractarà a 10 persones que treballaran a diferents serveis de l’Ajuntament. L’inici del contracte es preveu a principis de l’any 2023. El programa també inclou actuacions de formació de 60 hores i actuacions d’acompanyament.

Pel que fa a la millora de l’ocupabilitat de les persones provinents d’Ucraïna, el programa contempla una actuació de contractació laboral a diferents serveis de l’Ajuntament. A més d’una actuació d’acompanyament per a les 8 persones que seran contractades . A més, per tal de millorar les seves competències idiomàtiques i facilitar així la seva integració, es preveu que puguin assistir dins d’horari laboral a cursos de català impartits pel Consorci de Normalització Lingüística.

El programa Treball i Formació 2022 té un cost de 655.191,05 euros, del quals 613.993,51 euros estan subvencionats pel SOC i 41.197,54 euros són d’aportació municipal.

S’espera que el Servei d’Ocupació de Catalunya atorgui dues línies més del programa. Una línia dirigida a dones víctimes de violència masclista en situació d’atur.  I una altra dirigida a persones més grans de 45 anys en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, per a la gestió de projectes sostenibles en la recollida selectiva i/o d’autocompostatge.