Es crea la Taula del Tèxtil per millorar la relació entre universitat i empreses del sector

Un total de dotze entitats i associacions empresarials del tèxtil, junt amb l’Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica, creen la Taula del Tèxtil, un nou marc de diàleg permanent entre l’empresa i la universitat, per assolir el màxim nivell d’excel•lència en els estudis tèxtils. L’acte oficial de constitució de la mesa, s’ha fet aquest dijous a les instal•lacions de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa.

La Taula del Tèxtil neix com un grup de treball per promocionar i potenciar els estudis d’Enginyeria Tèxtil, en el marc de col•laboració entre empresa i universitat. L’evolució tecnològica constant del sector tèxtil requereix de personal tècnic especialitzat. Les empreses aposten per una formació tèxtil ajustada a les seves necessitats i constaten que el nombre de titulats és clarament insuficient per a la demanda que hi ha en el sector.

Una de les funcions de la Taula és garantir la continuïtat dels estudis d’Enginyeria Tèxtil en els nivells de Grau, Master i Doctorat. Des de la Taula es vol establir un marc permanent de diàleg i col•laboració entre empresa i universitat i animar a les patronals en la participació en els continguts formatius, per adaptar-los a l’evolució tecnològica. Una dotzena d’entitats amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, impulsen aquest projecte.