Es dispara el nombre d’hospitalitzats a Terrassa, on la pandèmia ja ha causat més de 400 morts

Més de 400 persones han perdut la vida a Terrassa a causa de la covid. Segons dades del departament de Salut, el registre de víctimes mortals a la ciutat des de l’inici de la pandèmia arriba a les 402. Aquestes representen un 3,6% del total d’habitants que han passat la malaltia, que actualment són més d’11.000. La xifra de casos acumulats és, concretament, d’11.154, fet que suposa un increment de 139 positius des del dilluns.

També ha augmentat notablement en els últims dos dies la xifra de pacients ingressats en algun dels dos hospitals de Terrassa. Si bé aquest dilluns els malalts hospitalitzats per coronavirus eren 130, a dia d’avui en són 10 més; és a dir, 140. D’aquests, 115 es troben a planta, 14 a la UCI, 4 a la Unitat de Semicrítics i 7 reben hospitalització domiciliària.

Un altre senyal que mostra l’empitjorament de la situació sanitària a la ciutat és l’increment del risc de rebrot. Aquesta xifra va baixar lleugerament a principi de setmana però només al cap de dos dies s’ha tornat a enfilar fins els 229 punts. L’índex és encara superior en el conjunt de Catalunya, amb un nivell de 245. D’altra banda, la velocitat de propagació del virus a Terrassa es manté amb una Rt de 1,05, lleugerament per sota de la mitjana catalana que se situa actualment en 1,11.