És la innovació també un mecanisme de supervivència? 

El Dr. Eudald Carbonell impartirà una xerrada el proper 17 d’octubre a l’Escola Pia per parlar d’Evolució i Innovació en l’educació.

El punt de partida de la conferència és parlar sobre com la cooperació ha estat la clau per a l’evolució i la innovació de l’espècie humana. Com l’humà, físicament més dèbil, ha pogut sobreviure i crear societats més o menys evolucionades?

La xerrada s’inclou en el marc del SUMMEM, una iniciativa que  vol aprofundir en la dimensió antropològica de la cooperació, defensen que sense aquesta aptitud, l’espècie humana molt probablement no hagués pogut sobreviure. En el sí de les comunitats, la cooperació pot ser avantatjosa per a l’espècie, i és en aquesta cohesió social on podem trobar els orígens de la tecnologia i la socialització. Però quins són els mecanismes que fan que els humans adoptin actituds com la cooperació? És la innovació també un mecanisme de supervivència? 

Eudald Carbonell Catedràtic de Prehistòria, Doctor en Geologia del Quaternari, en Geografia i Història. També és Director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

La cita és el dijous 17 d’Octubre a les 20h a la sala d’actes del C/Col·legi, 12. Les inscripcions seran online i s’obriran quinze dies abans de l’esdeveniment.