Es manté l’ocupació a l’UCI mentre baixen els hospitalitzats a planta per Covid-19

La cinquena onada de la Covid-19 mostra aquest dilluns dades més optimistes, malgrat la complicada situació actual que viu encara el sistema sanitari.

A Terrassa, el risc de rebrot continua baixant. Ha passat dels 530 punts de divendres als 418 d’aquest 9 d’agost, i pràcticament s’iguala al del conjunt de Catalunya.

Pel que fa a les persones hospitalitzades, amb les úniques dades facilitades pel Consorci Sanitari de Terrassa, ara mateix hi ha 52 persones a planta, davant les 61 de divendres. A cures intensives la xifra es manté estable amb 9 pacients. Hi ha també dues persones en hospitalització domiciliària.

Amb tot, el nombre de positius a la ciutat continua pujant i ja en són 25.662, 161 més que divendres passat. Sobre el nombre de defuncions, continua en 552 persones, la mateixa xifra que fa 3 dies.

D’altra banda, Salut segueix amb la vacunació, cada vegada en franges de població més jove. A Terrassa 151.844 persones han rebut la primera dosi i 131.554 ja tenen la pauta completa.

Les dades d’incidència de la Covid-19 a Catalunya confirmen que el virus està baixant. La velocitat de transmissió es va reduint a poc a poc i continua per sota d’1: es manté en 0,72, i el risc de rebrot ha baixat en 31 punts, fins als 419 .