Es presenta a Terrassa LaCoordi, la coordinadora de comerç just i banca ètica de Catalunya

Articular i consolidar el moviment del comerç just i la banca ètica a Catalunya. Aquest és l’objectiu de LaCoordi, la coordinadora que aplega 6 entitats catalanes del tercer sector i l’economia social i solidària – SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa3, Fiare Catalunya, FETS-Finançament Ètic i la Xarxa d’Economia Solidària.

La presentació s’ha fet aquest dimecres al migdia a la seu d’Alternativa3 a Terrassa. Hi han assistit, l’alcalde, Alfredo Vega, i representants de la Generalitat i la Diputació. Les tres administracions donen suport al projecte.

LaCoordi és una plataforma única a Catalunya perquè per primera vegada agrupa diverses entitats locals i les connecta amb les organitzacions dels països productors.

La plataforma no parteix de zero. És l’evolució de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica que des de fa 20 anys treballa sensibilitzant la població sobre els valors del comerç just i el consum conscient.

Ara, sumant esforços, volen arribar a més gent. Així, una de les primeres accions és posar en marxa una caravana amb materials divulgatius que recorrerà diversos municipis catalans.

I el poper 4 de maig, la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, tindrà una mirada de gènere. La campanya porta com a lema “posa el filtre lila: per la igualtat, tria comerç just” per visibilitzar les desigualtats que pateixen les dones.