Es presenten set projectes del programa UPC Emprèn desenvolupats per universitaris

La Judit és enginyera mecànica i l’Eloi enginyer aeronàutic, tots dos graduats a Terrassa. Des de fa uns anys treballen en el projecte d’una dutxa intel·ligent i accessible, pensada especialment per a persones grans o amb diversitat funcional, tant física com psíquica. Es diu Showee i a la primavera ja tindran fabricades les vint primeres unitats, que ja estan adjudicades.

Showee és un dels set projectes que s’han presentat aquest dimecres a la 6a edició del DemoDay, la jornada d’emprenedors organitzada pel viver d’empreses UPC Emprèn Terrassa, amb suport municipal. Cadascun ha tingut tres minuts per explicar-ne l’essència. Després han respost les preguntes que els han fet altres companys i també possibles inversors pel seu projecte.

Altres projectes que s’han presentat són un mercat virtual de material de muntanya de segona mà, un sistema que detecta drons, una aplicació per contactar grups d’amics, una empresa de publicitat col·laborativa, una plataforma d’inversió immobiliària amb participacions i un tap que converteix ampolles de plàstic en generadors de llums i purificadors d’aigua.

En una edició anterior d’UPC Emprèn Terrassa Xavi Espinal i Marc Busom van guanyar el premi al millor projecte per Wecaria, un servei destinat als tallers que permet, amb una aplicació, disposar de dades en temps real de l’estat dels vehicles dels clients.

A banda d’aquest s’han conegut quatre projectes més ja en marxa que han participat en edicions anteriors del Demoday.