Es publica el primer conte amb imatges audiodescrites per a persones amb baixa visió

L’Atlas és un gos pigall que acompanya l’Olga. És el protagonista d’Amb ulls de gos, el primer audioconte amb imatges audiodescrites per a persones cegues o amb baixa visió. L’ha editat l’associació El món de prop, que treballa per la prevenció i la sensibilització i s’ha presentat aquest divendres a la Facultat d’Òptica i Optometria.

El llibre versa sobre el dia a dia a Barcelona del gos pigall, acompanyant l’Olga per tot arreu. Això, passa per un mercat, el casc antic, el Maregnamun i un autobús, entre d’altres.

La locució la fa Llorenç Blasi, pioner a Catalunya en l’audiodescripcio en teatre i opera. Blasi descriu objectivament les escenes que apareixen al llibre però també transmet, amb les seves paraules, l’atmosfera, els estats d’ànim, les sensacions, els colors i el punt de vista de l’Atlas, el gos.

Aquest és el segon llibre de l’associació El món de prop, però és el primer que es fa especialment per a persones amb baixa visió.

L’audiodescripció es pot descarregar per Internet gratuïtament i es pot comprar en format paper per 30 euros. Se n’han fet 200 exemplars en català, castellà i anglès. Tots els diners que es recullin serviran per finançar el llibre i futurs projectes de l’associació, que no rep cap tipus de subvencions.